KÜTAHYA / ASLANAPA - Ören İlkokulu

TÜRK TARİHİ YÜZAKIMIZDIR

Dünya tarihinin en eski üç dört milletinden olan , savaştığı rakiplerinin bile adaletine hayranlıkla baktığı Yüce Türk milletinin tarihine gölge düşürmeye çalışanlarının kararı Ören Okulu olarak yok hükmündedir . Bizler adaletten ,doğruluktan  şaşmayan atalarına yakışır evlatlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Gelin kısaca 24 Nisan tarihinin önemine aşağıdaki yazıda bir bakalım. Tarihi olaylar siyasetçilerin oyuncağı demoklesin kılıcı değil , bizzat tarihçilerin alanıdır.

24 Nisan 1915 aslen tehcirin başladığı tarih değildir.    Bu tarihte Hınçak, Taşnak ve Ramgavar gibi Ermeni milliyetçisi siyasi teşekküllere, alınan istihbaratlar sonucu baskınlar düzenlenmiştir.   Baskınların sonucunda kimi evraklara el konmuş ve 2345 kişi tutuklanmıştır. Yani bu, Ermenilerin kalkışmaya hazırlanmasının kanıtlandığı ve onların enselenmesinin tarihidir.    Dünyaya bu tarihi, pişkin pişkin tehcirin başlangıcı olarak lanse ederler.   Tehcir kararı 27 Mayıs 1915'te alınmış ve 1 Haziran'da resmi gazetede yayınlanmasıyla yürürlüğe girmiştir.    Bu karar da Ermenilere yönelik değil; Osmanlı'ya karşı bozgunculuk yapanlara karşı çıkarılmıştır.    İlaveten, tehcir edilen Ermeniler Ruslarla aynı mezhepten olan Ortodoks Ermenilerdir. Protestan ve Katolik Ermeniler bunun dışındadır. Haliyle tehcir, bir ırka yönelik alınmış bir karar değildir.        *** Burak CANDEMİR öğretmenimizin yüreğine kalemine sağlık..

'TÜRKLER GİTTİKLERİ COĞRAFYALARDA SOYKIRIM YAPMIŞ OLSAYDI; DÜNYA'DA TÜRKLERDEN BAŞKA MİLLET KALMAZDI!!!.'

ŞEHİT EDİLEN DİPLOMATLARIMIZDAN BAZILARI:

25-04-2021

Yayın: 25.04.2021 - Güncelleme: 24.04.2023 12:41 - Görüntülenme: 571